Seneste nyt 2015

 

13. september 2015

 

Så er det vist på tide, at vi får kigget nærmere på vores hjemmeside, så med regnvejr i dag må det lige være tid til at gøre status.

 

Som nævnt under kolonihaven, så har vi tilbragt det meste af tiden derude og nydt sommerens vejr. Derfor var opskrifter m.m. også sat på sommerpause, men nu er vi klar igen!

 

Selvfølgelig har vi også oplevet en hel del mere end blot at være i kolonihaven.

 

Den 30. juni 2015 havde Solveig optjent de timer, der skulle til for at gå på efterløn. Solveig var så heldig igen at få ansættelse hos Lærdansk. Den sidste periode gik fra 15. februar til 30. juni.

 

Det, at vi nu begge er på efterløn, gør, at vi nu blandt andet kan cykle en tur midt på dagen, når vejret tillader det. Det har vi også rigtig benyttet os af.

 

På Leo familieside er tiden nu også kommet til, at de unge niecer og nevøer stifter familie og får børn.

Den 31. maj var vi til Pia og Simons barnedåb af Filippa, og den 22. august var vi til Charlotte og Thomas' bryllup samt barnedåb af Sofia. Begge oplevelser var rigtig gode. Nu venter vi lige på endnu en familieforøgelse, idet Lene og Jan venter deres førstefødte.

 

I uge 33 havde vi den fornøjelse at have Nicklas og Alice på ferie. Det blev en uge, som vi nød, og hvor vi oplevede en hel del.

 

Det blev en tur til Silkeborg, hvor vi sejlede ud til Himmelbjerget og gik en tur op til tårnet og nød en is, inden vi igen skulle sejle tilbage.

 

Derudover var vi en tur på Hvidsten Kro og spise frokost, hvor vi fik den populære æggekage. Nicklas har både set filmen, læst bogen og set Ryvangen, hvor selve henrettelserne foregik. Så hvad var mere naturligt end, at han også skulle se kroen.

 

Den 24. august 2015 var vi på et uddannelseshold hos TV MidtVest. Det kom sig ved, at de havde sendt mail til de personer, der havde været gode til at sende billeder til dem. Her gjorde de opmærksom på, at de var ved at oprette et mobilhold således, at de på den måde kunne komme længere ud i området.

 

Vi syntes, at det lød rigtig spændende, så derfor meldte vi os til at være med på mobilholdet. Det var en spændende uddannelsesdag, hvor vi rigtig fik god vejledning i at lave film.

 

TV MidtVest sender nu klip fra de film, som mobilholdet har uploadet, hverdage kl. 19:30. Vi har dog ikke været heldige at få nogle film med endnu, men vi arbejder videre på sagen.

 

I kan se de film, som medlemmerne uploader, herunder vores, hvis I går ind på www.mobilholdet.dk

God fornøjelse.

 

I næste weekend skal vi opleve noget, som vi ikke tidligere har prøvet. Vi skal nemlig deltage i Kolonihaveforbundet Kongres i Holstebro.

 

Det sker, fordi Solveig er kommet i bestyrelsen for Kolonihaveforbundets Vestjylland Kreds, hvor hun er kasserer. Kongressen starter fredag og slutter søndag.

 

Mens Solveig skal til kongres og være med til at godkende nye vedtægter m.m., skal Leo på en ledsagertur, hvor de blandt andet skal besøge Lemvig og køre en tur med VLTJ – Vemb-Lemvig-Thyborøn-jernbanen med guide.

 

Lørdag aften er der festmiddag, og søndag er det så tid for at køre hjem igen.

 

Bestyrelsesarbejde er jo noget, som interesserer Solveig rigtig meget, så hun er nu med i 3 bestyrelser. Det gælder vores kolonihaveforening, Kolonihaveforbundets Vestjylland Kreds og så andelsboligforeningen, hvor vi bor.

 

Det bevirker, at Leo nu har 3 hjemmesider, som han skal holde styr på, men det er jo også det, der interesserer ham. Udover vores egen - er det www.nabkaer1.dk og www.vestjyllandkreds.dk

 

Dette må være det, der er at fortælle om, denne gang.

 

Vi vender senere hen tilbage med nye beretninger.

 

10. april 2015

 

Påsken er ovre for denne gang, og det er blevet hverdag igen! Solveig skal jo lige på arbejde et par måneder endnu.

 

Den 4. juli er det USA's uafhængighedsdag, idet de blev uafhængige af Storbritannien i 1776. Det bliver også Solveigs uafhængighedsdag fra arbejdsmarkedet! Hun går på efterløn på netop denne dato, så det bliver rigtig skønt!

 

Vi har haft en rigtig dejlig påske, hvor vi var på kroophold Skærtorsdag og Langfredag på Bogense Hotel. Vi havde et par dejlige dage i "det fynske", men er også glade for at komme hjem igen - til kolonihaven!

 

Fra Påskelørdag til 2. Påskedag har vi stort set være derude hele tiden. Der er blevet gjort klar til sæsonen og ryddet op ovenpå alt rodet med at få lagt nye vandrør ind, sat nyt køkken op osv. Nu mangler vi bare lige at få en spildevandstank gravet ned - så er det også på plads.

 

Kartoflerne er sat i spande - 40 af slagsen! - så nu venter vi bare på nye kartofler. Det bliver formentlig til Grundlovsdag.

 

Vi har besluttet at sætte opskrifts-opdateringerne her på siden på sommerpause. Da vi er så meget i kolonihaven, er det svært at følge med til at få afprøvet alle retterne, taget fotos og så videre, inden de bliver offentliggjort. Vi regner med at kunne få samlet nogle gode opskrifter sammen hen over sommeren.

 

Vi genoptager selvfølgelig "løjerne" igen til efteråret!

 

 

20. februar 2015

 

Så er der igen blevet opdateret lidt på hjemmesiden.

 

Vi har fået lagt lidt flere data ind i slægtsforskningen, men der kommer stadig mere til! Vi prøver at strukturere det, således at det - ved hjælp af links - bliver nemmere at finde rundt.

 

Opskriftssamlingen har også fået et "lift", idet der nu er et index. Dermed er det blevet nemmere at finde en specifik opskrift.

 

30. januar 2015

 

I sidste uge fik vi lidt slud og sne, men nu er det blevet koldere. Der er en smule frost om natten, men om dagen har vi haft fint vejr med lidt solstrejf.

 

I onsdags var vejret fantastisk flot - men koldt. Det skulle dog ikke afholde os fra at tage travestøvlerne på og gå en tur til Herning. Vi gik en hyggelig tur gennem gågaden, inden vi så tog bussen hjem.

 

Det blev alligevel til en dejlig tur på ca. 8 kilometer.

 

I går sneede det så igen ind imellem - som det ses på billederne til højre.

 

 

 

 

Arkiv for tidligere år:

 

Roserne i fuld flor herhjemme

Nicklas på vej op ad Himmelbjerget

Vi får en velfortjent is på Himmelbjerget

Så er vi klar til frokost på Hvidsten Kro

Hvidsten Kros populære æggekage

Flot solnedgang den 4. april 2015

Erantis blomstrer flittigt

Flot udsigt fra vores stuevindue - 23. januar 2015

Sne og slud - 29. januar 2015

Sne og slud - 29. januar 2015